Paahdettu perunasalaatti resepti

Paahdettu perunasalaatti
Salaatit
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Valmista perunasalaatti vaihteeksi paahdetuista perunoista. Lisää salaattiin esimerkiksi oliiveja, omenaa, sipulia, ruohosipulia tai rucolaa. Voit nopeuttaa ruuanlaittoa valitsemalla kaupan valmismajoneesin (tarkista sopivuus).

Ainesosat

Majoneesi:  
0,25 dl soijajuomaa
0,75 dl rypsiöljyä
0,25 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
Muut ainekset:  
500 g kiinteitä perunoita
0,5 rkl öljyä
50 g aurinkokuivattua tomaattia
0,25 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
Linkitetyt ruoka-aineet: sitruuna, ruokasuola, valkopippuri, peruna (juures), tomaatti, vesi, soijapapu, ruokosokeri, E471, E340, E341, E418, vanilliini/vanilliinisokeri, luontainen määrittelemätön aromiuute, rypsiöljy, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Valmista ensin majoneesi. Mittaa ainekset korkeaan ja kapeahkoon kulhoon.

2. Paina sauvasekoitin kulhon pohjalle ja anna käydä hetki. Nosta käynnissä olevaa sauvasekoitinta vähitellen ylöspäin, kunnes seos on kauttaaltaan paksua ja valkeaa.

3. Pese perunat huolellisesti esimerkiksi juuresharjalla. Pilko perunat, laita pellille ja sekoita joukkoon öljy. Paahda perunoita 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Sekoita kerran paiston aikana.

4. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Yhdistä ne kulhossa perunapalojen ja mausteiden kanssa. Sekoita majoneesi varoen joukkoon.

Vinkki: Koristele esimerkiksi rucolalla.