Päärynä-suklaamuffinit resepti

Päärynä-suklaamuffinit
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Gluteeniton, vehnätön, maidoton, munaton, soijaton ja pähkinätön muffiniresepti. Makua antavat maidoton suklaa ja päärynä. Voit käyttää myös muuta säilykehedelmää tai marjaa.

(Jos kananmuna sopii ruokavalioosi, voit laittaa taikinaan päärynäsoseen (2 dl) sijaan kaksi kananmunaa. Nesteenä voit käyttää veden sijaan myös ruokavalioosi sopivaa muuta juomaa.)

Ainesosat

2 dl päärynäsosetta
2 dl sokeria
125 g maidotonta margariinia
3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 dl vettä (tai säilykepäärynämehua)
1,5 dl säilykepäärynän paloja
70-100 g maidotonta tummaa suklaata
Päälle:  
4 rkl pähkinätöntä kaakaolevitettä
  säilykepäärynän paloja
Linkitetyt ruoka-aineet: päärynä, ruokosokeri, vesi, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, gluteeniton kaura, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, kaakaopapu/massa, kaakaovoi, kaakaojauhe, sheaöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
12
kpl

1. Vatkaa sose ja sokeri sekaisin.

2. Lisää taikinaan sulatettu rasva.

3. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää taikinaan vuorotellen veden kanssa.

4. Leikkaa suklaa veitsellä pieniksi paloiksi. Leikkaa säilykepäärynät pieniksi paloiksi. Lisää suklaa- ja päärynäpalat taikinaan ja sekoita.

5. Käytä metallista tai silikonista muffinipeltiä. Laita pellin koloihin paperiset muffinivuoat ja jaa taikina niihin.

6. Paista 225-asteisessa uunissa n. 12 min.

7. Koristele halutessasi jäähtyneet muffinit kaakaolevitteellä ja isommilla päärynäpaloilla. Vinkki: Voit tarvittaessa notkistaa levitettä lämmittämällä sitä muutamia sekunteja mikrossa.