Päärynäpaistos resepti

Päärynäpaistos
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Helppo gluteeniton ja vehnätön jälkiruoka syntyy päärynöistä, sokerista, jauhoista ja rasvasta. Päärynöiden tilalla voit käyttää myös esimerkiksi omenoita, banaania, persikkaa tai luumuja. Tarjoile jälkiruoka esimerkiksi ruokavalioon sopivan vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Ohje: Johanna Alatalo

Ainesosat

4-5 päärynää
0,5-1 dl sokeria
1 dl täysjyväriisijauhoja
1 dl maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: päärynä, ruokosokeri, riisijauho, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Kuori ja kuutioi päärynät, poista siemenkodat. Levitä kuutiot piirakkavuokaan (halkaisija n. 19 cm).

2. Sekoita sokeri ja jauhot keskenään. Kaada seos päärynöille ja sekoita kevyesti.

3. Vuole rasvasta ohuehkoja lastuja jauhokerroksen päälle, kunnes jauhot peittyvät melkein kokonaan.

4. Paista 225-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia, kunnes kuori saa väriä.