Paistettu kukkakaali-jauheliha resepti

Paistettu kukkakaali-jauheliha
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Helppo ja nopea kahden raaka-aineen ruoka kukkakaalista ja jauhelihasta. Kaupasta voi löytyä useamman väristä kukkakaalia. Niillä saa mukavasti silmänruokaa annokseen. Kuvan annoksessa on käytetty valkoista, oranssia ja vihreää kukkakaalia. Voit käyttää myös muita kasviksia kuten parsakaalia. Mausta suolalla ja ruokavalioosi sopivilla mausteilla tai vaikka tuoreyrteillä.

Ainesosat

n. 1 kg kukkakaalia (valkoinen, oranssi, vihreä)
400 g naudan jauhelihaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
Pannulle: rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: kukkakaali, nauta/härkä, ruokasuola, mustapippuri, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Pese kukkakaalit ja irrota lehdet. Pilko kukkakaalit pieneksi muruksi leikkuulaudan päällä. Pieni muru kypsyy nopeammin kuin isommat palat.

2. Paista jauheliha öljytyllä pannulla kypsäksi. Mausta. Nosta jauheliha hetkeksi toiseen astiaan.

3. Paista kukkakaalimuru öljytyllä pannulla. Se saa jäädä vähän rapsakaksi, ellet sitten halua siitä pehmeää.

4. Kun kukkakaali on sopivan kypsää, sekoita joukkoon paistettu jauheliha.

5. Tarjoa ruokavalioon sopivien tuoreiden kasvisten tai leivän kera.