Paksu kinuskikastike resepti

Paksu kinuskikastike
Kastikkeet

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Nopea ja paksu kinuskikastike. Erimenusta löytyy ohje myös notkeaan kinuskikastikkeeseen. Paksu kinuskikastike sopii erinomaisesti myös täytekakkujen täytteeksi. Ohjeella tulee n. 2 dl kastiketta. Tässä reseptissä on käytetty riisijuomaa, mutta voit valmistaa kastikkeen myös muista ruokavalioosi sopivista kasvijuomista.

Reseptikuvassa kastiketta tarjoillaan puolukkamuffinien kanssa. Katso muffinien resepti täältä.

Ainesosat

1,5 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
0,25 dl sokeria
0,5 dl siirappia
1,5 rkl perunajauhoja
25 g maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, siirappi, vesi, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340, perunatärkkelys(jauho), palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
12
kpl

1. Mittaa neste, sokeri, siirappi ja perunajauhot kattilaan. Sekoita.

2. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Nosta pois liedeltä.

3. Lisää rasva kattilaan. Sekoita tasaiseksi.