Papu-kinkkupiirakka resepti

Papu-kinkkupiirakka
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Voit käyttää piirakkaan tomaattikastikkeeseen säilöttyjä papuja. Jätä tällöin erillinen tomaattikastike pois.

Ainesosat

Pohja:  
150 g maidotonta margariinia
3 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
0,75 tl suolaa
4,5 rkl vettä
Voitelu:  
1 rkl maidotonta margariinia
Täyte:  
230 g kinkkua
1 dl maidotonta juusto"raastetta"
185 g valkoisia säilykepapuja
235 g tomaattikastiketta
1,5 rkl perunajauhoja
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, vesi, tarhapapu/salkopapu/pensaspapu, tomaatti, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, sika, E451, polydekstroosi, E407a, E300, E250, härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Nypi rasva ja jauhot keskenään. Lisää suola ja vesi. Sekoita tasaiseksi.

2. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 27 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

3. Pilko täytteen kinkku. Sekoita kinkun joukkoon "juusto"raaste, valkoiset pavut, tomaattikastike ja jauhot.

4. Levitä seos pohjalle. Paista 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Peitä pinta foliolla, jos se alkaa tummua liikaa.