Parsa-papuwokki resepti

Parsa-papuwokki
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Värikkäässä wokissa on purutuntumaa ja runsaasti makua. Vaihtele wokkiin käyttämiäsi kasviksia ruokavaliosi ja sesongin mukaan. Reseptissä on käytetty voipapuja, jotka ovat toiselta nimeltään limanpapuja. Voit käyttää myös muita ruokavalioosi sopivia papuja tai herneitä.

Ainesosat

4 dl esikeitettyjä papuja, esim. voipapuja
2 rkl öljyä
0,25 tl suolaa
0,5 tl paprikajauhetta
2 porkkanaa
1 sipuli
250 g vihreää tankoparsaa
450 g punakaalia
0,5 dl öljyä
0,5-1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 rkl sitruunamehua
Linkitetyt ruoka-aineet: limanpapu, ruokasuola, paprikajauhe, porkkana, sipuli, parsa, punakaali, sitruuna, rypsiöljy, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Valuta ja huuhtele pavut. Sekoita ne kulhossa öljyn, suolan ja paprikajauheen kanssa. Kumoa leivinpaperoidulle pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

2. Huuhtele kasvikset. Kuori ja suikaloi porkkanat ja sipulit. Napsauta käsin parsoista kova kanta pois. Pilko pätkiksi. Suikaloi kaali.

3. Kuumenna öljyä korkealaitaisessa pannussa tai kattilassa. Lisää joukkoon ensin sipuli ja kääntele minuutti. Lisää muut kasvikset ja paista melko korkealla lämmöllä viisi minuuttia.

4. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla. Tarjoile paahdettujen papujen kanssa.