
Kasvisruuat
Suolaiset piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Homejuusto tuo piirakkaan täyteläistä makua. Kokeile parsakaalin tilalla myös kukkakaalia tai ruusukaaleja.
Ohje: Semper
Ainesosat
Pohja: | |
3 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
100 g | laktoositonta margariinia |
0,5 tl | suolaa |
1 | kananmuna |
Täyte: | |
250 g | pakasteparsakaalia |
100 g | laktoositonta sinihomejuustoa |
3 | kananmunaa |
2 dl | laktoositonta maitoa |
0,25 tl | suolaa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokasuola, kananmuna, parsakaali, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl
1. Valmista pohjataikina. Nypi rasva jauhoseoksen joukkoon.
2. Lisää suola ja kananmuna, ja vaivaa taikinaksi. Käytä mielellään apuna monitoimikonetta.
3. Painele taikina piirakkavuokaan, jonka halkaisija on n. 28 cm.
4. Valmista täytteet. Keitä parsakaali pakkauksen ohjeen mukaan. Laita parsakaali ja sinihomejuusto piirakkapohjan päälle.
5. Sekoita kananmuna, neste ja mausteet. Kaada seos piirakan päälle.
6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.