Parsakaalimuffinit resepti

Parsakaalimuffinit
Suolaiset välipalat
Suolaiset ja makeat naposteltavat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Helpot maidottomat, munattomat, vehnättömät ja gluteenittomat suolaiset kasvismuffinit, joissa makuna on parsakaali. Parsakaalin tilalle voit vaihtaa sinulle sopivia ja mieluisia muitakin kasviksia. Lisäksi voit laittaa taikinaan hiukan kanaa, kalaa tai lihaa.

Ainesosat

5 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
3 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
125 g maidotonta margariinia
2,5 dl vettä
100 g parsakaalia
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, vesi, parsakaali, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
12
kpl

1. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään.

2. Sulata rasva. Lisää se ja vesi kulhoon. Sekoita taikina sähkövatkaimella tasaiseksi.

3. Pilko parsakaali muruiksi. Lisää se taikinaan. (Voit lisätä halutessasi myös ripauksen mieluista yrtti- tai muuta maustetta.)

4. Jos sinulla on muffinipelti, laita sen syvennyksiin paperiset muffinivuoat. Silloin muffinit kohoavat ylöspäin, eivätkä leviä. Nostele kahta ruokalusikkaa apuna käyttäen taikinaa paperisiin muffinivuokiin. (Jos käytät muffinipeltiä, se kannattaa voidella ja jauhottaa.)

5. Voit jättää muffinit rosoisiksi tai halutessasi voit tiivistää niitä ja tasoittaa pintaa. (Kuvan muffinit jätettiin reilun rosoisiksi ja paistettiin muffinipellillä ilman paperisia vuokia.)

6. Paista 225-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.