
Makeat piparit
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Leipoa voi myös ilman uunia. Näiden keksien taikina kypsennetään liedellä kattilassa ja valmiit keksit nautitaan jääkaappikylminä. Keksit ovat pehmeitä ja herkullisia. Mausta taikinaa esimerkiksi kardemummalla, kookoshiutaleilla tai marjajauheilla. Kaurahiutaleiden tilalla voit kokeilla myös tattari- tai riisihiutaleita.
Ainesosat
100 g | maidotonta margariinia |
0,5 dl | sokeria |
1 tl | vanilliinisokeria |
ripaus | suolaa |
3 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
0,5 dl | vettä |
1 dl | rusinoita |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, ruokasuola, vesi, viinirypäle/rusina, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, gluteeniton kaura
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
10
kpl
1. Mittaa kattilaan kaikki muut ainekset paitsi rusinat.
2. Keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lusikoi valmis seos laakealle lautaselle, jotta se jäähtyy nopeasti.
3. Sekoita taikinaan rusinat.
4. Vuoraa jääkaappiin mahtuva tarjotin leivinpaperilla. Pyöritä taikinasta nokareita leivinpaperille. Painele noin sentin paksuisiksi kekseiksi.
5. Nosta keksit jääkaappiin noin tunniksi. Tarjoile kylminä.