Pekoni-juustosämpylät resepti

Pekoni-juustosämpylät
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Nämä sämpylät voi valmistella hyvissä ajoin etukäteen ja sitten vain paista nopeasti uunissa. Hyödynnä esim. aamupalalle tai kun kutsut vieraita. Pekoni tuo mukaan ruokaisuutta.

Ainesosat

170 g pekonia
0,5 rkl psylliumia
2,5 dl vettä
0,75 tl kuivahiivaa
1 dl gluteenittomia neljän viljan hiutaleita
0,5 dl karkeaa riisijauhoa
1 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
0,5 dl gluteenitonta kaurajauhoa
1 dl maidotonta "juustoraastetta"
0,25 tl suolaa
1-2 tl yrttimausteseosta
Linkitetyt ruoka-aineet: sika, vesi, ruokasuola, psylliumsiemen, hiiva, E491, gluteeniton kaura, maissi (vihannes), riisi (vilja), hirssi, riisijauho, tattari, maissijauho, perunatärkkelys(jauho), härkäpapu, kookosöljy, rapsiöljy, E407, glukoosi, E508/kaliumkloridi, E509, E202, hapate, persilja, basilika, rakuuna, timjami, oregano, minttu

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
4
kpl

1. Paista pekonisiivut ja anna jäähtyä talouspaperin päällä. Pilko pekoni pieniksi kuutioiksi.

2. Sekoita psyllium kylmään nesteeseen. Sekoita joukkoon loput ainekset. Taikinaa ei tarvitse vaivata.

3. Nostele kahden ruokalusikan avulla taikinaa sämpylöiksi leivinpaperin päälle pellille. Älä muotoile sämpylöitä enempää, jotta taikinan kuohkea rakenne säilyy.

4. Peitä sämpylät kevyesti kelmulla ja nosta pelti yöksi jääkaappiin. (Vaihtoehtoisesti voit laittaa muovikelmulla peitellyn taikinakulhon yöksi kylmään ja aamulla nostella taikinan sämpylöiksi pellille.)

5. Paista aamulla 225-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.