Kastikkeet
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tässä kastikkeessa käytetään raakaa pekonia, kuivattuja sieniä ja kasviksista sipulia. Voit vaihtaa näiden tilalle ruokavalioon sopivia ja mieluisia aineksia. Reseptissä on kermaa, mutta voit valita sen tilalle myös kasvipohjaisen kermavalmisteen.
Ainesosat
| 2 | keskikokoista sipulia |
| 1 tl | rypsiöljyä |
| 170 g | raakaa pekonia |
| 1 dl | kuivattuja sieniä |
| 5 dl | laktoositonta ruokakermaa |
| 0,5 tl | mustapippuria |
| ripaus | suolaa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
sipuli, sika, metsäsieni, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, ruokasuola, rypsiöljy, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl
1. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuullota sipulia hiukan öljytyllä paistinpannulla.
2. Jos et käytä pekonimurua, suikaloi pekoniviipaleet. Lisää ne pannulle ja paista rapeaksi.
3. Lisää pannulle sienet, kerma ja mausteet. Anna kiehua hiljakseen 10 minuutin ajan.
(4. Keitä samalla lisukkeeksi esim. ruokavalioon sopivaa spagettia. Tai kokoa ruokavalioon sopivasta leivästä ja kastikkeesta annos.)

