Pellavaperunat resepti

Pellavaperunat
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tekeekö mielesi valmistaa uusia perunoita vaihteeksi uudella tavalla? Kokeile maustaa perunat pellavarouheella. Resepti onnistuu myös talviaikaan varastoiduista perunoista.

Ohje: Linseed

Ainesosat

1 kg (uusia) perunoita
1 rkl rypsiöljyä
3 rkl sinappia
0,75 dl pellavarouhetta
Linkitetyt ruoka-aineet: peruna (juures), sinappi/sinapinsiemen, rypsiöljy, rosmariini, pellavansiemen

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Pese perunat huolellisesti ja laita kulhoon. Valuta perunoille öljyä ja sinappia. Kierittele perunoita, jotta ne maustuvat kauttaaltaan. Kääntele sekaan pellavarouhe.

2. Levitä perunat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Perunoiden koko vaikuttaa paistoaikaan. Kokeile kypsyys haarukalla.