Persikka-härkäpapukastike resepti

Persikka-härkäpapukastike
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Hedelmät sopivat maustamaan myös suolaisia ruokia. Kokeile persikan sijaan myös tuoretta ananasta tai luumua. Valitse kastikkeeseen nopeasti kypsyvää härkäpapurouhetta, hernerouhetta tai soijarouhetta. Kastike maistuu esimerkiksi ruokavalioon sopivan pastan kanssa.

Ainesosat

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
2 persikkaa
500 g tomaattimurskaa
3 dl vettä
2 dl härkäpapurouhetta
0,75-1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl sokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: sipuli, valkosipuli, persikka/nektariini, tomaatti, vesi, härkäpapu, ruokasuola, ruokosokeri, rypsiöljy, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota öljyssä viisi minuuttia.

2. Pese ja kuutioi persikat. Lisää sipulien joukkoon ja sekoita.

3. Lisää pannulle tomaattimurska. Huuhtele purkki vedellä ja lisää pannulle. Sekoita joukkoon kylmällä vedellä huuhdeltu papurouhe ja mausteet. Keitä 15 minuuttia.