
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tämä kakku maistuu persikalta. Voit käyttää myös muita hedelmä- tai marjasoseita. Käytä keksipohjassa ruokavalioon sopivia keksejä.
Kuvan kakku tehtiin irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 20 cm. Isommassa vuoassa kakusta tulee matalampi.
Ainesosat
Pohja: | |
300 g | ruokavalioon sopivia keksejä (tarkista ainesosat) |
100 g | laktoositonta margariinia |
Täyte: | |
10 | liivatelehteä |
2 dl | laktoositonta vispikermaa |
400 g | laktoositonta jugurttia |
6 dl | persikkasosetta |
1 dl | sokeria |
2 tl | vanilliinisokeria |
2 rkl | vettä |
Kiille: | |
3 | liivatelehteä |
2 dl | persikkasosetta |
1 rkl | vettä |
Valmistusohje
1. Valmista pohja. Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija n. 20 cm) pohja leivinpaperilla ja painele keksiseos vuokaan. Nosta jääkaappiin odottamaan.
2. Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi.
4. Sekoita toisessa kulhossa jugurtti, hedelmäsose ja sokerit.
5. Ota liivatelehdet likoamasta ja puristele ylimääräinen vesi pois. Kiehauta 2 rkl vettä kattilassa. Ota kattila liedeltä. Lisää liivatteet veteen ja sekoita, kunnes liivate liukenee. Kaada liivateseos ohuena nauhana jugurtti-hedelmäseokseen koko ajan sekoittaen.
6. Kääntele joukkoon kermavaahto.
7. Ota vuoka jääkaapista. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Tasoita pinta. Hyydytä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.
8. Valmista kiille. Laita liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi. Mittaa toiseen astiaan sose.
9. Ota liivatelehdet likoamasta ja puristele ylimääräinen vesi pois. Kiehauta 1 rkl vettä kattilassa. Ota kattila liedeltä. Lisää liivatteet veteen ja sekoita, kunnes liivate liukenee. Kaada liivateseos ohuena nauhana soseeseen koko ajan sekoittaen.
10. Kaada seos kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.