
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Maukas lisä salaattipöytään tai lounaaksi. Sopii myös brunssille, vappujuhliin, illanistujaisiin ja grillattavien lisäkkeeksi.
Kuvan salaatti tehtiin alkukesän uusista perunoista, jotka pestiin huolella, muttei kuorittu. Salaatin voi tehdä isommista tai pienemmistä kuutioista, makusi mukaan.
Ainesosat
600 g | perunoita |
vettä perunoiden keittämiseen | |
100 g | sipulia |
2 rkl | ruohosipulia |
Mausteliemi: | |
3 rkl | rypsiöljyä |
0,5 dl | valkoviinietikkaa |
0,5 tl | suolaa |
1 tl | mustapippuria |
Muut ainekset: | |
100 g | suolakurkkua (tarkista ainesosat) |
200 g | kurkkua |
1,5 dl | maidotonta "jugurttia" (esim. soijasta) |
170 g | pekonia (esim. muruina) |
Valmistusohje
1. Pese perunat. Siirrä ne kattilaan ja mittaa vettä päälle, kunnes perunat juuri ja juuri peittyvät. Keitä napakoiksi, ei liian pehmeiksi. Anna perunoiden jäähtyä. Kuori ne ja kuutioi kulhoon.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele ruohosipuli ja silppua se. Säästä osa ruohosipulista koristeeksi. Sekoita muut sipulit perunoiden joukkoon varovasti käännellen.
3. Sekoita öljystä, viinietikasta ja mausteista liemi. Kääntele liemi varoen perunoiden joukkoon.
4. Peitä salaatti kannella. Nosta jääkaappiin maustumaan yön yli.
5. Seuraavana päivänä kuutioi suolakurkku. Pese ja kuutioi tavallinen kurkku. Sekoita kurkut perunoiden joukkoon.
6. Sekoita "jugurtti" salaattiin varoen.
7. Paista pekonipalat tai -murut pannulla. Lisää ne ja koristeeksi jätetty ruohosipuli salaatin päälle. Tarjoa.