Peruna-pekonisalaatti resepti

Peruna-pekonisalaatti
Salaatit
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Maukas lisä salaattipöytään tai lounaaksi. Sopii myös brunssille, vappujuhliin, illanistujaisiin ja grillattavien lisäkkeeksi.

Kuvan salaatti tehtiin alkukesän uusista perunoista, jotka pestiin huolella, muttei kuorittu. Salaatin voi tehdä isommista tai pienemmistä kuutioista, makusi mukaan.

Ainesosat

600 g perunoita
  vettä perunoiden keittämiseen
100 g sipulia
2 rkl ruohosipulia
Mausteliemi:  
3 rkl rypsiöljyä
0,5 dl valkoviinietikkaa
0,5 tl suolaa
1 tl mustapippuria
Muut ainekset:  
100 g suolakurkkua (tarkista ainesosat)
200 g kurkkua
1,5 dl maidotonta "jugurttia" (esim. soijasta)
170 g pekonia (esim. muruina)
Linkitetyt ruoka-aineet: peruna (juures), vesi, sipuli, ruohosipuli, ruokasuola, kurkku, sika, rypsiöljy, etikka, viinirypäle/rusina, E223, mustapippuri, soijapapu, ruokosokeri, E333, E440, E331, E330, merisuola, E306, E304, hapate

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
6
kpl

1. Pese perunat. Siirrä ne kattilaan ja mittaa vettä päälle, kunnes perunat juuri ja juuri peittyvät. Keitä napakoiksi, ei liian pehmeiksi. Anna perunoiden jäähtyä. Kuori ne ja kuutioi kulhoon.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele ruohosipuli ja silppua se. Säästä osa ruohosipulista koristeeksi. Sekoita muut sipulit perunoiden joukkoon varovasti käännellen.

3. Sekoita öljystä, viinietikasta ja mausteista liemi. Kääntele liemi varoen perunoiden joukkoon.

4. Peitä salaatti kannella. Nosta jääkaappiin maustumaan yön yli.

5. Seuraavana päivänä kuutioi suolakurkku. Pese ja kuutioi tavallinen kurkku. Sekoita kurkut perunoiden joukkoon.

6. Sekoita "jugurtti" salaattiin varoen.

7. Paista pekonipalat tai -murut pannulla. Lisää ne ja koristeeksi jätetty ruohosipuli salaatin päälle. Tarjoa.