Perunalaatikko kauralla resepti

Perunalaatikko kauralla
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tässä reseptissä perunalaatikko imellytetään kaurajauholla. Tarjoile laatikkoa joulupöydässä tai vuoden ympäri esimerkiksi lihapyöryköiden lisukkeena.

Pääruuan lisukkeena laatikosta riittää 8 henkilölle. Joulupöydässä laatikosta riittää 12 henkilölle. Reseptillä valmistuu kolme vuoallista (yhden vuoan tilavuus 0,85 litraa). Reseptikuvassa näkyy yksi vuoallinen.

Ainesosat

1 kg jauhoisia perunoita
1 rkl gluteenittomia kaurajauhoja
50 g maidotonta margariinia
5 dl gluteenitonta kaurajuomaa
1 tl suolaa
(1 rkl siirappia)
Vuoan voitelu: maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: peruna (juures), ruokasuola, gluteeniton kaura, rypsiöljy, kookosöljy, sheaöljy, vesi, auringonkukkaöljy, E322/auringonkukkalesitiini, luontainen määrittelemätön aromiuute, E160a, rapsiöljy, E340, E418, E101

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
8
kpl

1. Kuori ja pilko perunat. Siirrä kattilaan. Mittaa päälle vettä, kunnes perunat peittyvät. Keitä n. 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

2. Ota 1 dl perunoiden keitinvettä talteen ja valuta loput pois. Soseuta perunat ja 1 dl keitinvettä sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon jauhot.

3. Peitä kattila kannella ja anna imeltyä yön yli lämpimässä paikassa. Voit esimerkiksi kääriä kattilan paksuun pyyhkeeseen, nostaa kattilan lämpimän leivinuunin päälle tai 60-asteiseen uuniin. Sekoita muutama kerta imeltymisen aikana.

4. Sekoita sulatettu rasva, kaurajuoma ja suola laatikkoseokseen. Maista seosta ja lisää tarvittaessa siirappia.

5. Jaa seos kolmeen voideltuun uunivuokaan (yhden vuoan tilavuus 0,85 l). Täytä vain noin puolet vuoan tilavuudesta, jotta seoksella on kuohahtamisvaraa.

6. Paista 150-asteisessa uunissa n. 2 tuntia.