
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Perunalaatikon voi imellyttää eli makeuttaa tattarijauholla. Laatikkomassaa kannattaa maistaa imellyttämisen jälkeen ja lisätä tarvittaessa siirappia, jos kaipaa enemmän makeutta. Tarjoile perunalaatikkoa perinteiseen tapaan joulupöydässä tai ympäri vuoden vaikka liharuokien lisukkeena.
Voit valmistaa perunalaatikon yhdessä isossa uunivuoassa tai kahdessa pienemmässä. Reseptikuvassa näkyy yksi pieni uunivuoallinen laatikkoa.
Ainesosat
1 kg | jauhoisia perunoita |
1 rkl | tattarijauhoja |
6 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
50 g | maidotonta margariinia |
1 tl | suolaa |
(1-2 rkl | siirappia) |
Vuoan voitelu: | maidotonta margariinia |
Valmistusohje
1. Keitä perunat kuorineen suolattomassa vedessä kypsiksi. Kuori kuumina ja soseuta.
2. Lisää soseeseen tattarijauhot. Anna seoksen seisoa lämpimässä paikassa 4 tuntia tai yön yli.
3. Sekoita soseeseen neste, sulatettu rasva ja suola. Maista ja lisää tarvittaessa siirappia.
4. Voitele uunivuoka. Kaada seos vuokaan. Jätä vuoka hieman vajaaksi, jotta laatikko ei kuohu uunissa yli.
5. Paista 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.