Perunamoussaka resepti

Perunamoussaka
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Esivalmistelujen jälkeen laatikkoruoka valmistuu kuin itsekseen uunissa. Voit nopeuttaa ruoan valmistumista käyttämällä valmista, ruokavalioon sopivaa ohukaistaikinajauhetta.

Ainesosat

Ohukaistaikina:  
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
ripaus suolaa
0,5 tl sokeria
2,5 dl vettä
3 rkl maidotonta margariinia
Muut ainekset:  
1 kg perunaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
500 g jauhelihaa
400 g tomaattimurskaa
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl kanelia
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, ruokosokeri, vesi, peruna (juures), sipuli, valkosipuli, nauta/härkä, tomaatti, kaneli, vehnätärkkelys jossa gluteenia enintään 20mg/kg, E412, E466, E575, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E101, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Valmista ohukaistaikina sekoittamalla kaikki kuivat ainekset yhteen. Lisää neste ja sulatettu rasva. Anna taikinan turvota sen aikaa, kun valmistelet muita ruoan aineksia.

2. Kuori ja viipaloi perunat.

3. Kuori ja hienonna sipulit. Paista sipulit yhdessä jauhelihan kanssa pannulla.

4. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna kiehua muutaman minuutin.

5. Nostele voideltuun uunivuokaan vuorotellen perunaviipaleita ja jauhelihaseosta. Kaada ohukaistaikina päälle.

6. Paista 175-asteisessa uunissa 45-60 minuuttia.