Peruslihapullat resepti

Peruslihapullat
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tässä helppo perusresepti lihapulliin. Käytä ruokavalioon sopivaa jauhettua lihaa tai kanaa, ja mausta mieluisilla mausteilla. Voit käyttää sipulin sijaan myös esim. paprikasilppua tai parsakaalimurua.

Reseptissä käytettiin 400 g jauhelihaa ja siitä pyöriteltiin 12 lihapullaa.

Ainesosat

1 keskikokoinen sipuli
1 rkl rypsiöljyä
400 g jauhelihaa (esim. nauta)
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
Linkitetyt ruoka-aineet: sipuli, nauta/härkä, ruokasuola, rypsiöljy, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Kuori ja silppua sipuli. Sipuli sekoittuu lihapullataikinaan sitä paremmin, mitä pienemmäksi leikkaat sen.

2. Kuullota sipuli pannulla lorauksessa öljyä.

3. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Pyörittele taikinasta lihapullia kostutetuin käsin.

4. Asettele lihapullat leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.

5. Paista  225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Voit paistaa lihapullat myös paistinpannulla.