Liha- ja kanaruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tässä helppo perusresepti lihapulliin. Käytä ruokavalioon sopivaa jauhettua lihaa tai kanaa, ja mausta mieluisilla mausteilla. Voit käyttää sipulin sijaan myös esim. paprikasilppua tai parsakaalimurua.
Reseptissä käytettiin 400 g jauhelihaa ja siitä pyöriteltiin 12 lihapullaa.
Ainesosat
1 | keskikokoinen sipuli |
1 rkl | rypsiöljyä |
400 g | jauhelihaa (esim. naudasta) |
0,75 tl | suolaa |
0,5-1 tl | mustapippuria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
sipuli, nauta/härkä, ruokasuola, rypsiöljy, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl
1. Kuori ja silppua sipuli. Sipuli sekoittuu lihapullataikinaan sitä paremmin, mitä pienemmäksi leikkaat sen.
2. Kuullota sipuli pannulla lorauksessa öljyä.
3. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Pyörittele taikinasta lihapullia kostutetuin käsin.
4. Asettele lihapullat leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.
5. Paista 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Voit paistaa lihapullat myös paistinpannulla.