Kastikkeet
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tämän helpon pikamajoneesin valmistamiseen tarvitset välineiksi sauvasekoittimen ja korkean, kapeahkon kulhon. Tällainen kulho myydään usein sauvasekoittimen kanssa samassa pakkauksessa. Mausta ruokavalioon sopivilla ja mieluisilla mausteilla, esimerkiksi valkosipulijauheella, yrteillä tai paprikajauheella.
Ohjeella tulee noin 2 dl majoneesia.
Ainesosat
| 1 | kananmuna |
| 1 tl | sinappia (tarkista ainesosat) |
| 1,5 dl | rypsiöljyä |
| 1 tl | punaviinietikkaa |
| 0,25 tl | suolaa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
kananmuna, sinappi/sinapinsiemen, ruokasuola, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, etikka, viinirypäle/rusina, E223
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
6
kpl
1. Mittaa korkean ja kapeahkon kulhon pohjalle kananmuna ja sinappi.
2. Laske sauvasekoitin kulhon pohjalle, mutta älä käynnistä vielä. Kaada öljy kulhoon.
3. Käynnistä sauvasekoitin kulhon pohjaa vasten painettuja. Annan sekoittimen käydä hetki pohjaa vasten ja nosta sitten hitaasti ylöspäin. Samalla seos muuttuu tasaiseksi, vaaleaksi ja paksuksi majoneesiksi.
4. Mausta etikalla ja suolalla.

