Pinaatti-kanacrepet resepti

Pinaatti-kanacrepet
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Crepet ovat täytettyjä lettuja, jotka ovat erityisen suosittuja Ranskassa. Nämä pinaatticrepet täytetään kanatäytteellä. Voit vaihdella kanatäytteeseen tulevia kasviksia ruokavalion ja sesongin mukaan. Pinaatticrepejen väliin sopii myös puolukkasurvos.

Ainesosat

Letut:  
150 g pakastepinaattia
5 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
2 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
0,5 dl rouhittua pellavaa
2 kananmunaa
1 tl sokeria
0,75 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
Paistamiseen:  
  maidotonta margariinia
Täyte:  
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
0,5  paprika
nippu ruohosipulia
500 g maustamattomia broilerisuikaleita
1 dl maidotonta "juusto"raastetta
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
Linkitetyt ruoka-aineet: pinaatti, kananmuna, ruokosokeri, ruokasuola, sipuli, valkosipuli, paprika (vihannes), ruohosipuli, kana, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), vesi, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, merisuola, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, pellavansiemen, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, härkäpapu, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Sulata pakastepinaatti.

2. Vatkaa nesteeseen jauhot. Lisää muut aineet, myös sulatettu pinaatti. Anna taikinan turvota puoli tuntia.

3. Paista letut paistinpannulla. Sulata pannulla nokare rasvaa ja lisää taikinaa kauhalla. Paista letut molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Jätä letut kannen tai folion alle, jotta ne pysyvät lämpiminä.

4. Valmista täyte. Silppua kuoritut sipulit ja kuutioi paprika. Silppua ruohosipuli hienoksi.

5. Paista broilerisuikaleet ja sipulit pannulla. Lisää muut ainekset ja ota pannu liedeltä.

6. Annostele täytettä letuille ja taita letut kahtia. Voit myös rullata letut.

Halutessasi voit latoa täytetyt letut matalaan uunivuokaan ja lämmittää niitä uunissa uudestaan ennen tarjoilua. Pinnalle voit ripotella "juusto"raastetta.