Pinaattikeitto kaurajuomalla resepti

Pinaattikeitto kaurajuomalla
Keitot
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Helppo ja tykätty arkikeitto valmistuu nopeasti ruokapöytään. Saat ateriaan ruokaisuutta tarjoamalla keiton kanssa täysjyväleipää. Itse tehty pinaattikeitto sopii hyvin myös pakastettavaksi.

Ainesosat

75 g maidotonta margariinia
6 rkl täysjyväriisijauhoa
1,5 l gluteenitonta kaurajuomaa
300 g pakastepinaattia
1,5 tl suolaa
0,25 tl valkopippuria
Linkitetyt ruoka-aineet: pinaatti, ruokasuola, valkopippuri, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, riisijauho, gluteeniton kaura, rapsiöljy, E340, E418, E101

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
6
kpl

1. Mittaa kattilaan rasva. Kuumenna, kunnes rasva sulaa.

2. Sekoita rasvan joukkoon jauhot. Kypsytä jauhoja muutama minuutti samalla käsivispilällä sekoittaen.

3. Lisää kaurajuoma. Vatkaa käsivispilällä, jotta keittoon ei jää paakkuja. Kiehauta.

4. Lisää keittoon jäiset pinaatit ja kuumenna, kunnes keitto jälleen kiehuu.

5. Mausta suolalla ja pippurilla. Vatkaa keittoa vielä pippurin lisäämisen jälkeen, jotta pippuri ei jää paakuiksi.