Piparimuffinit resepti

Piparimuffinit
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Kananmuna ja kananmunatuotteet

Valmis piparitaikina tuo joulun makuja muffiniin.

Ainesosat

500 g valmista piparitaikinaa (pakaste)
0,5 prk (á 410/230 g)  säilykepäärynöitä
200 g laktoositon vaniljarahkaa
1 kananmuna
0,5 dl laktoositonta maitoa
2 rkl sokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: päärynä, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, kananmuna, ruokosokeri, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), vehnätärkkelys jossa gluteenia enintään 20mg/kg, siirappi, kookosöljy, rapsiöljy, E471, E322/rapsilesitiini, kaneli, inkivääri, kardemumma, neilikka, psylliumsiemen, E500/ruokasooda (leivinjauhe), perunatärkkelys(jauho), maissitärkkelys, maltodekstriini, E466, E412, E415, ruokasuola, luontainen määrittelemätön aromiuute

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
12
kpl

1. Sulata piparitaikina pakkauksen ohjeen mukaan.

1. Valuta päärynöistä liemi pois. Kuutioi päärynät.

2. Sekoita rahka, neste, muna ja sokeri keskenään.

3. Leikkaa piparitaikinasta 1/5 eroon koristelua varten. Jaa lopputaikina 12 osaan ja painele palat voidellun muffinipellin syvennyksiin.

4. Jaa päärynäkuutiot pohjien päälle ja lusikoi täyte niiden päälle.

5. Kauli jäljelle jäänyt taikina ohueksi levyksi ja ota siitä pienellä piparimuotilla 12 piparia koristelua varten. Aseta yksi pipari kunkin muffinin päälle.

6. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Reseptiin liittyviä tuotteita