
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Pita, pehmeä ja ohut leipä, on kotoisin Lähi-idästä, jossa sitä on leivottu jo useita tuhansia vuosia. Pitaleivät paistetaan nopeasti korkeassa lämpötilassa, jolloin leivän ala- ja yläpuoli irtoavat toisistaan muodostaen onton taskun, joka voidaan leikata auki ja täyttää mm. kebab-lihalla ja kasviksilla tai falafeleilla. Pitaleipää voidaan syödä myös sellaisenaan.
Tekstit ja kuva: Virtasalmen Viljatuote
Ainesosat
1,75 dl | vettä |
1 tl (3-3,5 g) | kuivahiivaa |
0,5 tl | suolaa |
1 tl | neitsytoliiviöljyä |
n. 2,5 dl | gluteenitonta Pizza & Street Food Mix -jauhoseosta |
Valmistusohje
1. Mittaa kulhoon 42-asteista vettä ja kuivahiivaa, sekoita hyvin. Lisää suola, oliiviöljy sekä jauhot ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan vetäytyä kulhossa liinan alla noin 5-10 minuuttia.
2. Jaa taikina neljään osaan ja muotoile pyöreiksi noin 1 cm paksuisiksi pitaleiviksi kevyesti jauhotetun leivinpaperin päällä. Anna kohota kelmun ja liinan alla 1,5-2 tuntia.
3. Lämmitä uuni 225-asteeseen. Kuumenna uunipelti ja nosta siihen leivinpaperin päälle muotoilemasi pitat. Noin 5 minuutin paiston jälkeen leipiin alkaa muodostua ilmaa ja ne kohoavat. Paista leipiä noin 9-10 minuuttia. Leikkaa halki vasta leipien jäähdyttyä.