Pitaleipä jauhoseoksesta resepti

Pitaleipä jauhoseoksesta
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Pita, pehmeä ja ohut leipä, on kotoisin Lähi-idästä, jossa sitä on leivottu jo useita tuhansia vuosia. Pitaleivät paistetaan nopeasti korkeassa lämpötilassa, jolloin leivän ala- ja yläpuoli irtoavat toisistaan muodostaen onton taskun, joka voidaan leikata auki ja täyttää mm. kebab-lihalla ja kasviksilla tai falafeleilla. Pitaleipää voidaan syödä myös sellaisenaan.

Tekstit ja kuva: Virtasalmen Viljatuote

Ainesosat

1,75 dl vettä
1 tl (3-3,5 g) kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1 tl neitsytoliiviöljyä
n. 2,5 dl gluteenitonta Pizza & Street Food Mix -jauhoseosta
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokasuola, oliiviöljy, hiiva, E491, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), tapiokatärkkelys, durra, peruna (juures), psylliumsiemen

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
4
kpl

1. Mittaa kulhoon 42-asteista vettä ja kuivahiivaa, sekoita hyvin. Lisää suola, oliiviöljy sekä jauhot ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan vetäytyä kulhossa liinan alla noin 5-10 minuuttia.

2. Jaa taikina neljään osaan ja muotoile pyöreiksi noin 1 cm paksuisiksi pitaleiviksi kevyesti jauhotetun leivinpaperin päällä. Anna kohota kelmun ja liinan alla 1,5-2 tuntia.

3. Lämmitä uuni 225-asteeseen. Kuumenna uunipelti ja nosta siihen leivinpaperin päälle muotoilemasi pitat. Noin 5 minuutin paiston jälkeen leipiin alkaa muodostua ilmaa ja ne kohoavat. Paista leipiä noin 9-10 minuuttia. Leikkaa halki vasta leipien jäähdyttyä.