Pizzakierteet jauhoseoksesta resepti

Pizzakierteet jauhoseoksesta
Suolaiset leivät
Suolaiset ja makeat naposteltavat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Nämä mainiot pikkusuolaiset ovat kivoja tarjottavia vaikka leffaillassa. Taikinassa käytetään valmista jauhoseosta. Saat kierteistä helposti maidottomia, kun valitset maidottoman juustoraastevalmisteen.

Ainesosat

4 dl vettä
3 tl kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
n. 6 dl gluteenitonta Pizza & Street Food Mix -jauhoseosta
1 rkl rypsiöljyä
Täytteet:  
70 g tomaattisosetta
0,5 tl mustapippuria
1 tl sokeria
1 rkl oreganoa
1 dl laktoositonta hienoa juustoraastetta
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokasuola, tomaatti, ruokosokeri, oregano, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, hiiva, E491, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), tapiokatärkkelys, durra, peruna (juures), psylliumsiemen, rypsiöljy, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Lämmitä neste reilusti kädenlämpöiseksi.

2. Sekoita erillisessä kulhossa hiiva, suola ja 3 dl jauhoseosta.

3. Lisää nämä kuivat aineet nesteen joukkoon. Sekoita sähkövatkaimen taikinakoukuilla 5 minuuttia.

4. Lisää öljy. Lisää jauhoseosta vähitellen samalla sekoittaen. Valmis taikina on melko kiinteää ja tasaista.

5. Jaa taikina 12 osaan kevyesti jauhotetulla pöydällä. Pyöritä tangoiksi ja litistä hieman. Kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia.

6. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä täytettä tangoille. Ota tangon molemmista päistä kiinni ja pyöritä päitä varoen eri suuntiin. Nosta kierteet leivinpaperilla vuoratulle pellille.

7. Paista 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Jos tomaattitäyte alkaa saada liikaa väriä, peitä foliolla paiston loppuajaksi.