
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Kuppikakkujen määrä riippuu muffinivuokien koosta. Kuppikakuissa voit käyttää kanelin ja neilikan sijaan myös toisia, itsellesi mieluisia ja sopivia mausteita. Syö sellaisenaan tai kuorruta ruokavalioosi sopivalla vispituotteella ja halutessasi lisää vielä herkullisia koristeita.
Ainesosat
Taikina: | |
1 | porkkana |
100 g | maidotonta margariinia |
1,5 dl | sokeria |
3 dl | gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta |
2 tl | leivinjauhetta |
1 tl | kanelia |
1 tl | neilikkaa |
1 tl | vanilliinisokeria |
1 dl | omenasosetta |
(Kuorrute: | |
2 dl | maidotonta "vispikermaa" (esim. kookoksesta, tarkista ainesosat) |
1 rkl | sokeria) |
Valmistusohje
1. Pese, kuori ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi.
2. Vaahdota rasva ja sokeri.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vuorotellen taikinan joukkoon kuivat aineet ja omenasose. Sekoita lopuksi taikinaan porkkanaraaste.
4. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 170-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Syö sellaisenaan tai valmista myös kuorrute.
(5. Kuorrute: Vatkaa "kerma" vaahdoksi. Mausta sokerilla. Pursota vaahto jäähtyneiden porkkanakuppikakkujen päälle. Koristele halutessasi haluamillasi koristeilla.)