Porkkanalaatikko riisijuomasta resepti

Porkkanalaatikko riisijuomasta
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Gluteeniton, munaton ja maidoton porkkanalaatikko. Maistuu sekä arkiruokana että joulupöydässä.

Ainesosat

500 g kuorittua porkkanaa
8-10 dl vettä
1 tl suolaa
1,5 dl puuroriisiä
5 dl porkkanoiden keitinlientä
5 dl riisijuomaa
3 rkl maidotonta margariinia
1-2 tl suolaa
ripaus valkopippuria
Voiteluun: maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: porkkana, vesi, ruokasuola, riisi (vilja), valkopippuri, auringonkukkaöljy, merisuola, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Keitä kuoritut porkkanat suolalla maustetussa vedessä kokonaan kypsiksi. Ota keitinliemi talteen. Soseuta porkkanat.

2. Keitä riisiä porkkanoiden keitinliemessä ja riisijuomassa niin, että neste imeytyy kokonaan riiseihin.

3. Lisää lähes kypsän riisin joukkoon soseutetut porkkanat ja muut ainekset. Sekoita massa huolella.

4. Voitele uunivuoka. Kaada massa vuokaan.

5. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia.