
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tässä reseptissä porkkanasoseeseen yhdistetään tattarisuurimoista keitetty puuro. Tattarin maku sopii hyvin yhteen porkkanan kanssa. Mausta laatikkomassaa halutessasi ripauksella valkopippuria tai muskottipähkinää. Porkkanalaatikko maistuu joulupöydässä tai ympäri vuoden ruokien lisukkeena.
Ohjeesta riittää pääruuan lisukkeeksi 8 henkilölle ja osaksi joulupöytää 12 henkilölle. Ohjeella valmistuu kaksi vuoallista (yhden vuoan vetoisuus 0,85 l). Reseptikuvassa näkyy yksi vuoka.
Ainesosat
1 dl | vettä |
1 dl | tattarisuurimoita |
5 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
1 kg | porkkanoita |
1,25 tl | suolaa |
2,5 tl | siirappia |
Voiteluun: | maidotonta margariinia |
Valmistusohje
1. Mittaa kattilaan vesi ja suurimot. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt. Lisää kattilaan kasvijuoma. Hauduta miedolla lämmöllä puuroksi n. 1 tunti.
2. Kuori ja palastele porkkanat. Siirrä ne erilliseen kattilaan. Lisää vettä sen verran, että porkkanat peittyvät. Keitä pehmeiksi n. 20 minuuttia.
3. Ota 1 dl porkkanoiden keitinvettä talteen, valuta loput keitinvedet pois. Soseuta porkkanat ja 1 dl keitinvettä tasaiseksi soseeksi.
4. Yhdistä porkkanasose puuroon. Sekoita joukkoon suola ja siirappi.
5. Voitele kaksi uunivuokaa (vetoisuus 0,85 l). Jaa seos vuokiin.
6. Paista 175-asteisessa uunissa n. 1 tunti.