Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tarjoile porkkanaohukaisia esimerkiksi puolukkahillon kanssa. Ohukaiset pysyvät hyvin koossa, joten voit myös täyttää ne mieluisilla täytteillä ja rullata. Esimerkiksi paistettu jauheliha tai lohi sopivat rullan täytteeksi.
Taikinasta tulee 10 isoa ohukaista.
Ainesosat
1 l | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
4 dl | tattarijauhoja |
2,5 dl | täysjyväriisijauhoja |
1 tl | suolaa |
250 g | porkkanoita |
2 rkl | rypsiöljyä |
Paistamiseen: | maidotonta margariinia |
Valmistusohje
1. Sekoita neste, jauhot ja suola.
2. Kuori, huuhtele ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita taikinaan. Lisää myös öljy.
3. Vatkaa taikina tasaiseksi käsivispilällä. Anna turvota 15 minuuttia.
4. Kuumenna rasvaa pannulla. Kaada pannulle n. 1 dl taikinaa. Levitä tarvittaessa lastalla koko pannun kokoiseksi. Paista melko korkealla lämmöllä molemmin puolin.
Vinkki: Ohukaista ei kannata yrittää kääntää liian aikaisin, ettei se repeä. Kun olet mitannut taikinan pannulle, sen väri on vaalea. Ohukaisen kypsyessä sen väri muuttuu laidoista alkaen vaaleanruskeaksi. Kun lähes koko ohukainen on vaihtanut värinsä vaaleasta vaaleanruskeaksi, käännä ohukainen.