Porkkanaohukaiset resepti

Porkkanaohukaiset
Kasvisruuat
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Tarjoile porkkanaohukaisia esimerkiksi puolukkahillon kanssa. Ohukaiset pysyvät hyvin koossa, joten voit myös täyttää ne mieluisilla täytteillä ja rullata. Esimerkiksi paistettu jauheliha tai lohi sopivat rullan täytteeksi.

Taikinasta tulee 10 isoa ohukaista.

Ainesosat

1 l kasvijuomaa (esim. riisistä)
4 dl tattarijauhoja
2,5 dl täysjyväriisijauhoja
1 tl suolaa
250 g porkkanoita
2 rkl rypsiöljyä
Paistamiseen: maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, porkkana, vesi, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, merisuola, tattari, riisijauho, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
5
kpl

1. Sekoita neste, jauhot ja suola.

2. Kuori, huuhtele ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita taikinaan. Lisää myös öljy.

3. Vatkaa taikina tasaiseksi käsivispilällä. Anna turvota 15 minuuttia.

4. Kuumenna rasvaa pannulla. Kaada pannulle n. 1 dl taikinaa. Levitä tarvittaessa lastalla koko pannun kokoiseksi. Paista melko korkealla lämmöllä molemmin puolin.

Vinkki: Ohukaista ei kannata yrittää kääntää liian aikaisin, ettei se repeä. Kun olet mitannut taikinan pannulle, sen väri on vaalea. Ohukaisen kypsyessä sen väri muuttuu laidoista alkaen vaaleanruskeaksi. Kun lähes koko ohukainen on vaihtanut värinsä vaaleasta vaaleanruskeaksi, käännä ohukainen.