Porkkanapastakastike resepti

Porkkanapastakastike
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Värikäs kastike sopii hyvin tagliatellen tai muun pastan kanssa. Lisäämällä kastikkeeseen herneitä, papuja tai linssejä saat ruuasta täyttävämmän.

Ainesosat

250 g gluteenitonta pastaa esim. tagliatelle
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
500 g porkkanaa
2 dl maidotonta ranskan"kermaa"
2 dl maidotonta "juusto"raastetta
2 rkl persiljaa
0,25-0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
Linkitetyt ruoka-aineet: sipuli, valkosipuli, porkkana, persilja, ruokasuola, maissitärkkelys, kananmuna, perunatärkkelys(jauho), riisitärkkelys, E471, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, mustapippuri, vesi, soijapapu, kookosöljy, rypälesokeri, E341, E440, hapate, härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulisilppua öljyssä. Kuori, huuhtele ja raasta porkkanat. Lisää sipulien joukkoon. Anna pehmetä kannen alla 10 minuuttia.

3. Lisää ranskan"kerma", "juusto"raaste ja hienonnettu persilja. Anna poreilla hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.