Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Porkkanasose tuo pyöryköihin kauniin värin. Kokeile myös muita valmiita kasvisoseita tai valmista sose itse. Tarjoile pyörykät esimerkiksi perunasoseen ja salaatin kanssa.
Ainesosat
| 1 | sipuli |
| 3 | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 500 g | porkkanasosetta |
| 2 tl | rakuunaa |
| 0,3 dl | seesaminsiemeniä |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 rkl | suolaa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
sipuli, valkosipuli, porkkana, rakuuna, seesami, ruokasuola, rypsiöljy, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
5
kpl
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota hetki pannulla öljytilkassa.
2. Sekoita sipulit porkkanasoseeseen. Lisää muut ainekset joukkoon.
3. Pyöritä massasta pyöryköitä ja asettele leivinpaperoidulle uunipellille.
4. Paista 225-asteisessa uunissa 30-45 minuuttia, kunnes pyörykät ovat saaneet väriä ja pinta tuntuu napakalta.

