Porkkanateeleivät resepti

Porkkanateeleivät
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Hienoksi raastettu porkkana tuo näihin leipäsiin mehevyyttä ja väriä. Kokeile porkkanan tilalla myös muita juureksia. Teeleivät ovat parhaimmillaan uunituoreina.

Ainesosat

2 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 (n. 120 g) porkkana
1 dl vettä
2 rkl rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, porkkana, vesi, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, gluteeniton kaura, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Kuori ja huuhtele porkkana. Raasta hienoksi raasteeksi.

3. Sekoita porkkanaraaste, neste ja öljy kuivien aineiden joukkoon.

4. Jaa taikina pellille neljään osaan. Taputtele kostutetuin käsin tasaisiksi. Pistele leivät haarukalla.

5. Paista 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.