Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Täyteläinen poropiirakka maistuu esimerkiksi vihersalaatin kanssa. Poronkäristyksen tilalla voit käyttää myös jauhelihaa. Tarkista, onko käyttämääsi poronkäristykseen lisätty suolaa. Jos ei ole, lisää sitä maun mukaan. Reseptissä on käytetty keitettyä ja soseutettua perunaa täytteen kiinteyttäjänä kananmunan sijasta.
Ainesosat
Pohja: | |
3 dl | tattarijauhoja |
0,5 tl | suolaa |
1 tl | leivinjauhetta |
100 g | maidotonta margariinia |
0,75 dl | vettä |
Vuoan voitelu: | |
1 tl | maidotonta margariinia |
Täyte: | |
1 | sipuli |
1 rkl | maidotonta margariinia |
200 g | poronkäristystä |
1 | keitetty peruna |
3 dl | maidotonta ruoka"kermaa" (esim. gluteenittomasta kaurasta) |
0,25 tl | mustapippuria |
1 dl | tuoretta persiljaa |
Koristelu: | |
tuoretta persiljaa |
Valmistusohje
1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon rasva. Lisää neste ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
2. Voitele pyöreä piirakkavuoka (halkaisija 28 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja laidoille. Pistele pohjaan reikiä haarukalla.
3. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 5 minuuttia.
4. Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia hetki rasvassa. Lisää lihat ja paista kypsiksi.
5. Soseuta keitetty peruna ja vatkaa sähkövatkaimella yhteen "kerman" kanssa. Lisää pippuri.
6. Levitä liha-sipuliseos esipaistetulle pohjalle. Ripottele päälle persiljaa. Kaada päälle peruna-"kerma"seos.
7. Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Anna piirakan vetäytyä hetki ennen leikkaamista. Koristele tuoreella persiljalla.