Poropiirakka resepti

Poropiirakka
Liha- ja kanaruuat
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Täyteläinen poropiirakka maistuu esimerkiksi vihersalaatin kanssa. Poronkäristyksen tilalla voit käyttää myös jauhelihaa. Tarkista, onko käyttämääsi poronkäristykseen lisätty suolaa. Jos ei ole, lisää sitä maun mukaan. Reseptissä on käytetty keitettyä ja soseutettua perunaa täytteen kiinteyttäjänä kananmunan sijasta.

Ainesosat

Pohja:  
3 dl tattarijauhoja
0,5 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
100 g maidotonta margariinia
0,75 dl vettä
Vuoan voitelu:  
1 tl maidotonta margariinia
Täyte:  
1 sipuli
1 rkl maidotonta margariinia
200 g poronkäristystä
1 keitetty peruna
3 dl maidotonta ruoka"kermaa" (esim. riisistä)
0,25 tl mustapippuria
1 dl tuoretta persiljaa
Koristelu:  
  tuoretta persiljaa
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, vesi, sipuli, poro/peura, peruna (juures), persilja, tattari, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, keinotekoinen aromi, E160a, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E410, E412, E418, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon rasva. Lisää neste ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

2. Voitele pyöreä piirakkavuoka (halkaisija 28 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja laidoille. Pistele pohjaan reikiä haarukalla.

3. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 5 minuuttia.

4. Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia hetki rasvassa. Lisää lihat ja paista kypsiksi.

5. Soseuta keitetty peruna ja vatkaa sähkövatkaimella yhteen "kerman" kanssa. Lisää pippuri.

6. Levitä liha-sipuliseos esipaistetulle pohjalle. Ripottele päälle persiljaa. Kaada päälle peruna-"kerma"seos.

7. Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Anna piirakan vetäytyä hetki ennen leikkaamista. Koristele tuoreella persiljalla.