Pullataikina vehnästä resepti

Pullataikina vehnästä
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Vehnäjauhoilla tehty pullataikina ilman maitoa ja kananmunaa. Muotoile taikinasta haluamiasi pullia.

Ainesosat

5 dl vettä
50 g tuorehiivaa
2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl kardemummaa
n. 15 dl vehnäjauhoja
150 g maidotonta margariinia
Voiteluun:  
0,5 dl siirappia
0,5 dl vettä
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, hiiva, ruokosokeri, ruokasuola, kardemumma, vehnä (vilja), vehnätärkkelys jossa gluteenia yli 100mg/kg, siirappi, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
30
kpl

1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liota hiiva joukkoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma.

2. Lisää jauhoja vähitellen käsin tai yleiskoneella vaivaten. Lisää lopuksi pehmeä rasva. Taikina on valmis, kun se irtoaa kulhon reunoista, mutta tuntuu vielä pehmeältä.

3. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa 30 minuuttia.

4. Leivo taikinasta esimerkiksi pikkupullia tai korvapuusteja. Kohota muotoiltuja pullia 20 minuuttia.

5. Kuumenna siirappia ja vettä mikroaaltouunissa pienessä kulhossa. Voitele kohonneet pullat siirappi-vesiseoksella.

6. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.