Punajuuri-broilerikeitto resepti

Punajuuri-broilerikeitto
Keitot
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Erilaiset juurekset sopivat hyvin keittoihin. Punajuuri antaa keitolle kauniin värin. Kokeile punajuuren sijaan myös esimerkiksi raitajuurta ja palsternakkaa.

Ainesosat

200 g punajuurta
50 g porkkanaa
100 g perunaa
50 g sipulia
400 g raakaa broileria
1,2 l vettä
1 rkl kanaliemijauhetta
0,25 tl timjamia
(0,5 tl suolaa)
Linkitetyt ruoka-aineet: punajuuri, porkkana, peruna (juures), sipuli, kana, vesi, hiivauute, timjami, ruokasuola

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Kuori, huuhtele ja pilko punajuuret, porkkanat ja perunat. Kuori ja hienonna sipuli.

2. Pilko broilerit kuutioiksi.

3. Mittaa vesi ja kanaliemijauhe (tarkista sopivuus ruokavalioon) kattilaan ja kiehauta.

4. Lisää kasvikset. Keitä 10 minuuttia.

5. Lisää broilerikuutiot ja mausteet. Anna kiehua 15-20 minuuttia kannen alla. Sekoita välillä.

6. Tarkista lopuksi maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Reseptiin liittyviä tuotteita