Suolaiset leivät
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Nopeat, kohottamattomat rieskat ovat parhaimmillaan heti paistamisen jälkeen. Taikinassa käytetään punajuurisosetta. Voit keittää soseen itse tai käyttää kaupan valmiita soseita. Kokeile punajuuren lisäksi myös porkkana- tai bataattisosetta.
Ainesosat
| 3 dl | punajuurisosetta |
| 3 dl | täysjyvädurrajauhoja |
| 1 dl | tapiokatärkkelystä |
| 0,5 tl | suolaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
punajuuri, tapiokatärkkelys, ruokasuola, durra, rypsiöljy
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
8
kpl
1. Mittaa kaikki ainekset kulhoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
2. Jaa taikinasta lusikalla kekoja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Taputtele rieskat ohuiksi.
3. Pistele rieskat haarukalla.
4. Paista 250-asteisen uunin ylätasolla n. 10 minuuttia.

