Punajuuri-durrarieskat resepti

Punajuuri-durrarieskat
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Nopeat, kohottamattomat rieskat ovat parhaimmillaan heti paistamisen jälkeen. Taikinassa käytetään punajuurisosetta. Voit keittää soseen itse tai käyttää kaupan valmiita soseita. Kokeile punajuuren lisäksi myös porkkana- tai bataattisosetta.

Ainesosat

3 dl punajuurisosetta
3 dl täysjyvädurrajauhoja
1 dl tapiokatärkkelystä
0,5 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: punajuuri, tapiokatärkkelys, ruokasuola, durra, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
8
kpl

1. Mittaa kaikki ainekset kulhoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

2. Jaa taikinasta lusikalla kekoja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Taputtele rieskat ohuiksi.

3. Pistele rieskat haarukalla.

4. Paista 250-asteisen uunin ylätasolla n. 10 minuuttia.