Punajuuripiirakka resepti

Punajuuripiirakka
Kasvisruuat
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Haudutettu punajuuriraaste tuo tähän piirakkaan täyteläisen maun. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen leikkaamista, jotta saat tasaisia paloja. Punajuuripiirakka maistuu esimerkiksi salaatin kanssa.

Ainesosat

Pohja:  
1 dl perunajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl vehnälesettä
1 tl leivinjauhetta
1 dl kasvijuomaa (esim. kaurasta)
1 dl rypsiöljyä
Täyte:  
500 g punajuuria
0,5 dl vettä
100 g sipulia
1 valkosipulinkynsi
1 dl maidotonta ruoka"kermaa" (esim. kaurasta)
1,5 tl omenaviinietikkaa
0,5 tl suolaa
ripaus mustapippuria
Linkitetyt ruoka-aineet: vehnä (vilja), vehnätärkkelys jossa gluteenia yli 100mg/kg, punajuuri, vesi, sipuli, valkosipuli, etikka, ruokasuola, perunatärkkelys(jauho), E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, kaura (vilja), merisuola, rypsiöljy, rosmariini, E472e, E331, E415, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Sekoita pohjan ainekset nopeasti taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 28 cm) pohjalle ja laidoille.

2. Valmista täyte. Kuori punajuuret ja raasta karkeaksi raasteeksi. Siirrä raaste kattilaan ja lisää vähän vettä. Anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia kannen alla välillä sekoittaen. Punajuuriraaste luovuttaa kypsyessään nestettä, mutta lisää hieman vettä, mikäli nestettä haihtuu liikaa ja seos uhkaa kuivua.

3. Kuori ja silppua sipulit. Lisää ne punajuurten sekaan kattilaan. Kaada joukkoon "kerma". Keitä melko kovalla lämmöllä 5 minuuttia, jotta ylimääräinen neste haihtuu pois. Mausta omenaviinietikalla, suolalla ja mustapippurilla.

4. Esipaista pohjaa 225-asteisen uunin alatasolla 5-8 minuuttia.

5. Lisää täyte esipaistetun piirakkapohjan päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.