Punajuurta ja vuohenjuustoa resepti

Punajuurta ja vuohenjuustoa
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Herkullinen alkupala syntyy punajuuresta, vuohenjuustosta ja pestokastikkeesta.

Ainesosat

Pesto:  
1 ruukku tuoretta basilikaa
1 dl pinjansiemeniä
2 valkosipulinkynttä
2 dl laktoositonta parmesaania
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1,5 dl rypsiöljyä
Muut:  
70 g keitettyä punajuurta
50 g laktoositonta vuohenjuustoa
1 rkl pinjansiemeniä
2 rkl pestoa (ohje yllä)
1 tl juoksevaa hunajaa
Linkitetyt ruoka-aineet: basilika, pinja/pinjansiemen, valkosipuli, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, ruokasuola, punajuuri, vuohenmaito, mustapippuri, rypsiöljy, hunaja

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
1
kpl

1. Valmista pesto. Laita basilikan lehdet, pinjansiemenet, kuoritut valkosipulinkynnet, parmesaani ja mausteet tehosekoittimeen. Hienonna. Lisää öljyä, kunnes kastike on sopivan paksuista.

2. Viipaloi keitetyt punajuuret ja vuohenjuusto reilun kokoisiksi siivuiksi.

3. Ruskista vuohenjuustoviipaleet kuumalla pannulla molemmin puolin.

4. Paahda pinjansiemeniä jälkilämmöllä hetken aikaa.

5. Laita lautaselle punajuuret ja vuohenjuusto vuorotellen. Asettele pinjansiemenet ja pesto lautaselle. Valuta viimeiseksi juoksevaa hunajaa annoksen päälle.