Salaatit
                                                                                                                                      
                    Ruokavalio
Maidoton
                                                                                                                                     
                                Laktoositon
                                                                                                                                     
                                Vähälaktoosinen
                                                                                                                                     
                                Soijaton
                                                                                                                                     
                                Munaton
                                                                                                                                     
                                Gluteeniton
                                                                                                             
                            Ei-vehnää-ohraa-ruista
                                                                        Kontaminaatioriskit
Tuoresalaatti muutamasta ruokavalioon sopivasta kasviksesta. Lisää makeutta ja kosteutta vaikka yhdellä tuoreella tai säilykehedelmällä. Tähän reseptiversioon valittiin erivärisiä kasviksia, joilla ruokapöytään saa nopeasti paljon väriä.
Ainesosat
| 500 g | punakaalia | 
| 300 g | kukkakaalia | 
| 2-3 | klementiiniä | 
                Linkitetyt ruoka-aineet:
                                                punakaali,                                                                 kukkakaali,                                                                 mandariini/klementiini/satsuma                                 
            
        Valmistusohje
                    Valmistusaika: 
            
                Nopea (alle ½h)
      
                
                    Annokset: 
            
                6
      kpl
                1. Pese punakaali ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi.
2. Pese kukkakaali ja siivuta se puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.
3. Kuori klementiini ja palastele se lohkoiksi tai leikkaa nekin vielä pienemmiksi.
4. Kasaa salaatti tarjoiluastiaan erivärisiksi kerroksiksi.
5. Nauti sellaisenaan tai salaatinkastikkeen kera.