Puolukka-kaurapiirakka resepti

Puolukka-kaurapiirakka
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Hapokas puolukka tuo mukavaa raikkautta tähän herkulliseen piirakkaan. Ohjeella tulee pellillinen piirakkaa.

Ohje on muokattu Puuppolan Aitokauran reseptistä.

Ainesosat

3 dl gluteenitonta tummaa jauhoseosta
2 dl perunajauhoa
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
4 kananmunaa
2,5 dl sokeria
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1,5 dl kasvijuomaa (gluteenittomasta kaurasta)
175 g maidotonta margariinia
0,5 l puolukoita
Kauramuru:  
100 g maidotonta margariinia
1,5 dl sokeria
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 rkl perunajauhoja
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, ruokosokeri, puolukka, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), vehnätärkkelys jossa gluteenia enintään 20mg/kg, riisijauho, sokerijuurikaskuitu, peruna (juures), porkkana, ruokasuola, E101, perunatärkkelys(jauho), E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, keinotekoinen aromi, gluteeniton kaura, vesi, rapsiöljy, E340, E418, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
16
kpl

1. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.

2. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita vaahtoon vuorotellen kaurahiutaleet, siivilöidyt kuivat aineet, neste ja sulatettu rasva.

3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele pinnalle puolukat.

4. Esipaista 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

5. Valmista kauramuru. Sekoita sulatetun rasvan joukkoon muut ainekset. Levitä muruseos piirakan päälle. Paista vielä 15 minuuttia.