Pursotettava vaniljakreemi resepti

Pursotettava vaniljakreemi
Jälkiruuat
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Vaniljakreemi sopii esimerkiksi kakkujen ja muffinssien koristeeksi. Voit pursottaa sitä myös pikkuleipien väliin, jolloin saat täytekeksejä. Voit maustaa kreemiä ruokavalioon sopivilla mausteilla, esimerkiksi kardemummalla tai sitruunankuoriraasteella.

Ainesosat

1,5 dl vettä
1 rkl perunajauhoa
2 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
100 g maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokosokeri, perunatärkkelys(jauho), keinotekoinen aromi, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
1
kpl

1. Mittaa kattilaan kylmä neste, perunajauho ja sokeri. Kuumenna koko ajan sekoittaen ja kiehauta. Kiisselistä tulee paksua.

2. Makeuta kiisseli vanilliinisokerilla ja anna jäähtyä.

3. Vaahdota rasva ja lisää jäähtynyttä kiisseliä pieninä erinä samalla vatkaten. Anna jäähtyä kokonaan ennen käyttöä.