Reseptipohja: hedelmäpaistos resepti

Reseptipohja: hedelmäpaistos
Jälkiruuat
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Nämä reseptipohjareseptit näkyvät kaikille sopivina, koska niitä ei ole linkitetty mihinkään ruoka-aineeseen. Valitse ruokavalioon sopivat raaka-aineet.

Jos näet Erimenussa vain nämä reseptipohjareseptit (1-7 kpl), saat enemmän reseptiosumia, kun vähennät kiellettyjen ruoka-aineiden määrää tai lisäät sallittujen ruoka-aineiden määrää. Voit ottaa yhteyttä myös ruoka-allergianeuvontaamme.

Vinkkejä hedelmäpaistosreseptiin:

Hedelmät. Paistokseen voi käyttää esimerkiksi omenaa, päärynää, luumua, persikkaa, banaania, mangoa tai ananasta. Sopivista hedelmistä voi tehdä myös sekoituksen. 

Leivontarasva. Valitse ruokavalioon sopiva margariini tai voi, jonka rasvapitoisuus on vähintään 70 %. Voit käyttää myös sopivaa öljyä tai juoksevaa margariinivalmistetta. 

Hiutaleet. Hiutaleita valmistetaan mm. gluteenittomasta kaurasta, tattarista, riisistä, hirssistä, kvinoasta, amarantista, teffistä, vehnästä, ohrasta ja rukiista. 

Lisukkeet. Lämpimän paistoksen kanssa voi tarjoilla ruokavalioon sopivaa kylmää jäätelöä tai kastiketta. Jäätelövaihtoehtoja löytyy monia: kermajäätelö sekä maidottomat jäätelöt kaura-, riisi- tai soijapohjalla. Kauppojen pakastealtaissa on myös sorbetteja ja jäädytettyjä hedelmäsoseita. Paistoksen kanssa voi tarjoilla myös esimerkiksi vanilja-, kinuski-, suklaa- tai lakritsikastiketta. 

Ainesosat

700 g ruokavalioon sopivia hedelmiä
100 g ruokavalioon sopivaa rasvaa
3 dl ruokavalioon sopivia hiutaleita
0,5 dl sokeria
Tarjoiluun: ruokavalioon sopivaa lisuketta
Linkitetyt ruoka-aineet:

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Pese ja tarvittaessa kuori hedelmät. Pilko kuutioiksi. Siirrä uunivuokaan (halkaisija n. 28 cm). 

2. Sulata tarvittaessa rasva. Sekoita murumaiseksi seokseksi hiutaleiden ja sokerin kanssa. 

3. Ripottele muru hedelmäkuutioiden päälle vuokaan. 

4. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Peitä vuoka tarvittaessa foliolla paistamisen loppupuolella, jos pintaa alkaa tummua liikaa. 

Reseptiin liittyviä tuotteita