Reseptipohja: keitto resepti

Reseptipohja: keitto
Keitot

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Nämä reseptipohjareseptit näkyvät kaikille sopivina, koska niitä ei ole linkitetty mihinkään ruoka-aineeseen. Valitse ruokavalioon sopivat raaka-aineet.

Jos näet Erimenussa vain nämä reseptipohjareseptit (1-7 kpl), saat enemmän reseptiosumia, kun vähennät kiellettyjen ruoka-aineiden määrää tai lisäät sallittujen ruoka-aineiden määrää. Voit ottaa yhteyttä myös ruoka-allergianeuvontaamme.

Vinkkejä keittoreseptiin:

Kasvikset. Juurekset kuten porkkana, juuriselleri, lanttu ja nauris vaativat n. 20 min keittoajan. Perunalle ja bataatille riittää n. 15 min. Parsakaali, kukkakaali, kesäkurpitsa, paprika ja retiisi kypsyvät n. 10 min. Kasvisten palakoko vaikuttaa kypsymisaikaan. Sipulin, valkosipulin tai purjon voi lisätä keittoon heti ensimmäisenä. 

Suola. Jos käytät proteiinin lähteenä jotakin valmiiksi suolattua, kuten nakkiviipaleita, voit laittaa keittoon vähemmän suolaa. Jos tapaat käyttää liemikuutioita, voit laittaa keittoon suolan sijasta 2–3 ruokavalioon sopivaa liemikuutiota. 

Proteiini. Keittoon voi paistaa naudan, porsaan, kanan tai lampaan jauhelihaa. Nakit voi lisätä viipaloituina sellaisenaan tai pannulla paistettuina, jolloin ne saavat väriä. Esikeitetyt pavut ja linssit kannattaa huuhdella ennen keittoon lisäämistä. Pakasteherneet voi lisätä keittoon sellaisenaan.

Ainesosat

1 kg ruokavalioon sopivia kasviksia
1,5 l vettä
1-2 tl suolaa
400 g ruokavalioon sopivaa proteiinin lähdettä
Linkitetyt ruoka-aineet:

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Pese, tarvittaessa kuori ja paloittele kasvikset. 

2. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää suola. Lisää kasvikset kypsymisjärjestyksessä. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä. 

3. Kypsennä tarvittaessa proteiinin lähde. Lisää keittoon. 

Reseptiin liittyviä tuotteita