Reseptipohja: pikaleivät resepti

Reseptipohja: pikaleivät
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Nämä reseptipohjareseptit näkyvät kaikille sopivina, koska niitä ei ole linkitetty mihinkään ruoka-aineeseen. Valitse ruokavalioon sopivat raaka-aineet.

Jos näet Erimenussa vain nämä reseptipohjareseptit (1-7 kpl), saat enemmän reseptiosumia, kun vähennät kiellettyjen ruoka-aineiden määrää tai lisäät sallittujen ruoka-aineiden määrää. Voit ottaa yhteyttä myös ruoka-allergianeuvontaamme.

Vinkkejä pikaleipäreseptiin:

Jauhot. Voit käyttää reseptissä ruokavalion mukaan gluteenitonta kaurajauhoa, tattarijauhoa, riisijauhoa, hirssijauhoa, teffjauhoa, maissijauhoa, kvinoajauhoa, amaranttijauhoa, durrajauhoa, vehnäjauhoa, ruisjauhoa tai ohrajauhoa. 

Kasvissoseet. Kasvissoseena voit käyttää sosetta porkkanasta, punajuuresta, omenasta tai persikasta, sulatettua pakastepinaattia tai paseerattua tomaattia. 

Öljy. Valitse ruokavalioon sopiva öljy, esimerkiksi rypsi- tai rapsiöljy, oliiviöljy, auringonkukkaöljy tai avokadoöljy. Voit käyttää myös sulatettua margariinia/voita tai valmista juoksevaa tuotetta. 

Ainesosat

3 dl ruokavalioon sopivia jauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1,5 dl ruokavalioon sopivaa kasvissosetta
0,5 dl vettä
3 rkl ruokavalioon sopivaa öljyä
Linkitetyt ruoka-aineet:

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola. 

2. Lisää kasvissose, vesi ja öljy. Sekoita tasaiseksi. 

3. Jaa taikina neljään kekoon leivinpaperilla vuoratulle pellille. Taputtele öljytyin käsin tasaisiksi pyöreiksi leiviksi. Pistele haarukalla. 

4. Paista 225-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia. 

Reseptiin liittyviä tuotteita