Reseptipohja: vuokaruoka resepti

Reseptipohja: vuokaruoka
Liha- ja kanaruuat
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Nämä reseptipohjareseptit näkyvät kaikille sopivina, koska niitä ei ole linkitetty mihinkään ruoka-aineeseen. Valitse ruokavalioon sopivat raaka-aineet.

Jos näet Erimenussa vain nämä reseptipohjareseptit (1-7 kpl), saat enemmän reseptiosumia, kun vähennät kiellettyjen ruoka-aineiden määrää tai lisäät sallittujen ruoka-aineiden määrää. Voit ottaa yhteyttä myös ruoka-allergianeuvontaamme.

Vinkkejä vuokaruokareseptiin:

Viljanjyvät. Vuokaan voi käyttää ruokavalion mukaan riisiä, (gluteenittomia) kauranjyviä, polentaa, huuhdeltua kvinoaa, rukiinjyviä tai rikottuja ohrasuurimoita. 

Kasvikset. Vuokaan voi kuutioida esimerkiksi sipulia, purjosipulia, paprikaa, pinaattia tai herkkusieniä. Raasteena vuokaan sopivat porkkana, palsternakka, lanttu, nauris, kesäkurpitsa, kukkakaali ja omena. 

Proteiini. Vuokaan voi paistaa naudan, porsaan, kanan tai lampaan jauhelihaa. Nakit ja tofun voi lisätä viipaloituina sellaisenaan tai pannulla paistettuina, jolloin ne saavat väriä. Esikeitetyt pavut ja linssit kannattaa huuhdella ennen vuokaan lisäämistä. Pakasteherneet voi lisätä vuokaan sellaisenaan. 

Ruokakermavalmiste. Loraus ruokakermavalmistetta tuo vuokaan täyteläistä makua. Ruokakerma valmistetaan maidosta, mutta kasviperäisiä vaihtoehtoja löytyy riisistä, (gluteenittomasta) kaurasta, soijasta ja kookoksesta. Ruokakerman voi jättää myös pois ja korvata 2 dl vettä. 

Yrtit. Yrttivaihtoehtoja ovat mm. oregano, basilika, timjami, persilja, rakuuna, rosmariini ja tilli. 

Ainesosat

3 dl ruokavalioon sopivia viljanjyviä
600 g ruokavalioon sopivia kasviksia
200 g ruokavalioon sopivaa proteiinin lähdettä
7 dl vettä
2 dl ruokavalioon sopivaa ruokakermavalmistetta
1 tl suolaa
2 tl ruokavalioon sopivia kuivattuja yrttejä
Linkitetyt ruoka-aineet:

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Mittaa isoon uunivuokaan viljanjyvät. 

2. Pese ja tarvittaessa kuori kasvikset. Paloittele veitsellä kuutioiksi tai raasta raastimella karkeaksi raasteeksi. Siirrä kasvikset vuokaan. 

3. Lisää vuokaan kypsä proteiinin lähde, vesi, kermavalmiste, suola ja yrtit. Sekoita. 

4. Paista 200-asteisessa uunissa noin tunti. 

Reseptiin liittyviä tuotteita