Riisipizza soijavalmisteella resepti

Riisipizza soijavalmisteella
Kalaruuat
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Valmista pizzapohja vaihteeksi keitetystä riisistä. Täytä lempitäytteilläsi tai kokeile tässä reseptissä mainittuja täytteitä. Tonnikalan tilalla voit käyttää myös kotimaisia luonnonkalasäilykkeitä. Ohjeella tulee pellillinen pizzaa.

Ainesosat

Pohja:  
3 dl riisiä
4,5 dl soijajuomaa
1 sipuli
100 g porkkanaa
2 kananmunaa
0,5 tl currya
Täyte:  
2 sipulia
3 tomaattia
550 g tonnikalaa
1 rkl oreganoa
300 g maidotonta "juusto"raastetta
Linkitetyt ruoka-aineet: riisi (vilja), vesi, sipuli, porkkana, kananmuna, tomaatti, tonnikala, oregano, E1105 (muna), kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), soijapapu, ruokosokeri, E471, E340, E341, E418, ruokasuola, vanilliini/vanilliinisokeri, luontainen määrittelemätön aromiuute, korianteri, kurkuma, apila, juustokumina, mustapippuri, kookosöljy, perunatärkkelys(jauho), härkäpapu, merisuola, E200, E160a, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Valmista pohja. Kiehauta neste. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori, huuhtele ja raasta porkkana.

3. Lisää hieman jäähtyneeseen riisiin munat, sipulit ja porkkana.

4. Painele taikina pellille leivinpaperin päälle tasaiseksi levyksi.

5. Viipaloi täytteen sipulit ja tomaatit. Lisää pohjan päälle tonnikala, sipulit ja tomaatit. Ripottele päälle oreganoa ja viimeiseksi "juusto"raaste.

6. Paista 250-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.