Ruokaisat retkipiiraat resepti

Ruokaisat retkipiiraat
Suolaiset piirakat
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Näissä maistuvissa retkieväissä on täytteenä kanan jauhelihaa ja kasviksia. Voit vaihdella täyteaineksia ruokavalion ja mieltymysten mukaan. Jos kananmuna sopii ruokavalioon, voit voidella piirakat sillä, jolloin ne saavat enemmän väriä.

Ainesosat

Täyte:  
1 pieni sipuli
200 g jauhelihaa (esim. kanasta)
0,5 rkl maissitärkkelystä
0,5 tl basilikaa
0,5 tl timjamia
0,5 tl suolaa
ripaus mustapippuria
200 g miniluumutomaatteja
Taikina:  
1,25 dl vettä
0,75 tl kuivahiivaa
1 rkl rypsiöljyä
0,25 tl suolaa
0,5 dl maidotonta "jugurttia" (esim. soijasta)
1,5 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
2,5 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
Pinnalle:  
0,5 dl kuumaa vettä
1 tl siirappia
50 g maidotonta "juustoraastetta"
Linkitetyt ruoka-aineet: sipuli, kana, basilika, timjami, ruokasuola, tomaatti, vesi, siirappi, maissitärkkelys, mustapippuri, hiiva, E491, rypsiöljy, soijapapu, ruokosokeri, E333, E440, E331, E330, merisuola, keinotekoinen aromi, luontainen määrittelemätön aromiuute, E306, E304, hapate, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, E412, E464, E401, E101, härkäpapu, kookosöljy, rapsiöljy, E407, glukoosi, E508/kaliumkloridi, E509, E202

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha ja sipulit paistinpannulla. Ripottele joukkoon tärkkelys ja mausteet.

2. Pese ja viipaloi tomaatit. Lisää täytteeseen. Paista melko kuumalla lämmöllä sekoitellen, kunnes suurin osa nesteestä haihtuu. Jätä täyte jäähtymään.

3. Valmista taikina. Lämmitä neste reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita nesteeseen hiiva, öljy ja suola.

4. Lisää joukkoon "jugurtti" ja jauhot. Vaivaa taikinaa voimakkaasti yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla muutama minuutti.

5. Anna taikinan kohota peitettynä 30 minuuttia.

6. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Ripottele taikinan pinnalle jauhoja. Alusta taikina ja jaa se kuuteen yhtä suureen osaan.

7. Kauli taikinapalat suorakaiteen mallisiksi levyiksi. Levitä keskelle täytettä. Käännä veitsen avulla reunat täytteen päälle ja nipistä yhteen. Taita taikinan päät piiraan alapuolelle.

8. Voitele piiraat vesi-siirappiseoksella. Ripottele pinnalle "juusto".

9. Paista 250-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.