Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Näissä maistuvissa retkieväissä on täytteenä kanan jauhelihaa ja kasviksia. Voit vaihdella täyteaineksia ruokavalion ja mieltymysten mukaan. Jos kananmuna sopii ruokavalioon, voit voidella piirakat sillä, jolloin ne saavat enemmän väriä.
Ainesosat
| Täyte: | |
| 1 | pieni sipuli |
| 200 g | jauhelihaa (esim. kanasta) |
| 0,5 rkl | maissitärkkelystä |
| 0,5 tl | basilikaa |
| 0,5 tl | timjamia |
| 0,5 tl | suolaa |
| ripaus | mustapippuria |
| 200 g | miniluumutomaatteja |
| Taikina: | |
| 1,25 dl | vettä |
| 0,75 tl | kuivahiivaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 0,25 tl | suolaa |
| 0,5 dl | maidotonta "jugurttia" (esim. soijasta) |
| 1,5 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
| 2,5 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
| Pinnalle: | |
| 0,5 dl | kuumaa vettä |
| 1 tl | siirappia |
| 50 g | maidotonta "juustoraastetta" |
Valmistusohje
1. Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha ja sipulit paistinpannulla. Ripottele joukkoon tärkkelys ja mausteet.
2. Pese ja viipaloi tomaatit. Lisää täytteeseen. Paista melko kuumalla lämmöllä sekoitellen, kunnes suurin osa nesteestä haihtuu. Jätä täyte jäähtymään.
3. Valmista taikina. Lämmitä neste reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita nesteeseen hiiva, öljy ja suola.
4. Lisää joukkoon "jugurtti" ja jauhot. Vaivaa taikinaa voimakkaasti yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla muutama minuutti.
5. Anna taikinan kohota peitettynä 30 minuuttia.
6. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Ripottele taikinan pinnalle jauhoja. Alusta taikina ja jaa se kuuteen yhtä suureen osaan.
7. Kauli taikinapalat suorakaiteen mallisiksi levyiksi. Levitä keskelle täytettä. Käännä veitsen avulla reunat täytteen päälle ja nipistä yhteen. Taita taikinan päät piiraan alapuolelle.
8. Voitele piiraat vesi-siirappiseoksella. Ripottele pinnalle "juusto".
9. Paista 250-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.






