Ruskea kastike juuresraasteesta resepti

Ruskea kastike juuresraasteesta
Kastikkeet

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Maidoton, gluteeniton ja vehnätön ruskeakastike, jossa mukana myös juuresraastetta. Kastikkeen voi helposti valmistaa omat ruokarajoitteet huomioiden. Käytä ruokavalioon sopivia jauhoja, kasviksia ja mausteita. Raasteena voi käyttää porkkanaa, punajuurta, perunaa, bataattia tai vaikka sipulisilppua.

Ainesosat

2 rkl maidotonta margariinia
3 rkl maissijauhoja
2,5 dl vettä
1 dl juuresraastetta (esim. porkkana)
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, porkkana, ruokasuola, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, maissijauho, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Sulata pannulla rasva ja anna sen hiukan ruskistua.

2. Sekoita joukkoon jauhot. Kääntele lastalla ja ruskista, kunnes jauhot ovat saaneet sopivasti ruskeaa väriä.

3. Lisää joukkoon neste koko ajan sekoittaen. Sekoita kastike tasaiseksi.

4. Lisää joukkoon kasvisraaste. Anna kastikkeen hautua pienellä lämmöllä kannen alla n. 20 minuuttia. Mausta.

Vinkki: Jos haluat kastikkeesta ihan tasaista, voit soseuttaa sen sauvasekottimella.