Sienikastike resepti

Sienikastike
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Voit käyttää kastikkeeseen mitä vain metsäsieniä, jotka eivät vaadi ryöppäystä. Tarjoa sienikastike esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja pihvin kanssa.

Ainesosat

1 l suppilovahveroita
1 sipuli
2 rkl maidotonta margariinia
2 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
1 tl suolaa
0,5 tl timjamia
0,5 tl kirveliä
Linkitetyt ruoka-aineet: metsäsieni, sipuli, ruokasuola, timjami, kirveli, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, merisuola

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Puhdista sienet ja pilko pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli.

2. Paista sieniä kuivalla pannulla ilman rasvaa niin, että neste haihtuu.

3. Lisää pannulle rasva ja sipuli. Paista kevyesti 3-5 minuuttia.

4. Lisää kasvijuoma ja mausteet. Anna kastikkeen porista hiljalleen 20 minuuttia.

5. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.